Ústřicové kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g stehenních kuřecích řízků
3 lžíce ústřicové omáčky
3 stroužky česneku
1 červená feferonka (pokud neradi ostré, můžete vynechat)
2 lžíce olivového oleje
1/2 mrkve
1 hrst mražených fazolek
1 hrst čínské zeleninové směsi
sůl
120 g těstovin linguine

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky, tak asi jako sousto. Naložíme do ústřicové omáčky a marinujeme nejméně 30 minut. Nechal jsem přes noc.

  2. Mrkev škrabkou naloupeme na jemné proužky a spolu s fazolovými lusky blanšírujeme tak 3 minuty, pak rychle zchladíme a dáme stranou. Tentokrát jsem do vody přidal špetku soli.

  3. V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou feferonku a nakrájený česnek, osmažíme, aby se rozvinula vůně, pak přidáme kousky kuřete a opékáme tak 3 až 4 minuty. Maso má vypadat na vnější straně jako vařené. Můžete k česneku přidat také kousek zázvoru nebo i sušený.

  4. Přidáme hrst zeleniny na čínu (spaříme ji předtím v osolené vodě, jak říká návod) a vaříme pár minut. Můžete přidat místo směsi i bambusové výhonky nebo rovnou houby shitake a pak choi či třeba žampion, prostě podle chuti a co máte po ruce.

  5. Mezitím si uvaříme linguine v osolené vodě.

  6. Ústřicové kuře podáváme s linguine a blanšírovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!