Pečený králík s dušenou mrkví vařené jako zelí

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Králík
sůl
celý pepř
bobkový list
mleté nové koření
cibule
jalovec
máslo.
Mrkev
olej
sůl
pepř
mletý kmín
voda
ocet
cukr
polohrubá mouka
cibule
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, posolíme a posypeme mletým novým kořením.

  2. Dno pekáče poklademe nahrubo nakrájenou cibulí, na ni narovnáme porce králíka, přidáme celý pepř, jalovec, bobkový list, na každý kousek položíme tenký plátek másla a podlijeme trochu vodou.

  3. Pečeme na 180 stupních asi hodinku, pak obrátíme a dopečeme doměkka.

  4. Mrkev očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do hrnce, přidáme olej, sůl, pepř mletý, kmín mletý a zalijem vodou asi do poloviny hrnce. Dusíme asi 30 minut. V troše vody kvedlačkou rozkvedláme polohrubou mouku a zahustíme mrkev. Povaříme 10 minut. Přidáme na sádle dozlatova usmaženou cibulku, dochutíme octem, cukrem, popřípadě dosolíme. Mrkev by měla být sladkokyselá.

  5. Pak už jen stačí uvařit brambory, dát na talíř a dopřát dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!