Ušák pro J.R.

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Králík
Játra králíčí
300 g Vepřový bok (záleží na velikosti ušáka)
150 g Slanina
koření na klobásy
Sůl
Citronová tráva
Vepřová tuková blána

Postup přípravy receptu

  1. Králíka vykostíme, osolíme a naklepeme přes folii.

  2. Kosti z králíka dáme vařit společně s citonovou trávou a uděláme si silný vývar na podlévání rolády.

  3. Maso spolu se slaninou a játry okořeníme jako na klobásy a semeleme. Naplníme plát masa z králíka a zarolujeme jako roládu, zavážeme provázkem, posypeme drceným kmínem a osolíme.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na nižší teplotu cca 140°C do měkka za občasného přelévání vývarem z kostí a citronové trávy.

  5. Pečenou roládu necháme zchladnout, rozmotáme provázek, zamotáme do tukové blány a dáme zapéct do trouby na 180°C do zlatova.

  6. Štávu buď zaprášíme moukou a zalijeme vývarem a provaříme nebo jednoduše lehce přihustíme hotovou jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!