Trochu jiná mousaka

Recepty, Mleté maso

Suroviny

brambory oloupané a nakrájené na 1 cm silná kolečka
mleté maso
mražená zelenina
pórek
cibule
rajčatové pyré
olivový olej
sůl
pepř
tvrdý sýr nebo niva
případně houby
může být i kuřecí maso
množství si určí každý sám dle počtu strávníků

Postup přípravy receptu

  1. Dno pekáčku omastíme olejem, poklademe kolečky brambor, lehce osolíme, poklademe cibulí nakrájenou na kolečka.

  2. Dále rozvrstvíme mleté maso tak, aby brambory zakrylo v tenké vrstvě. Okořeníme, posypeme pórkem a zeleninou, můžeme přidat houby, opět pokryjeme kolečky brambor a celé opakujeme. Poslední vrstvou jsou brambory.

  3. Zalijeme rajčatovým pyré a dáme zakryté péct na 250°C asi na 45 minut.

  4. Navrch můžeme nastrouhat sýr a ještě na 15 minut dáme do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!