Houbová musaka s cuketou

Recepty, Houby

Suroviny

800 g brambor
250 g čerstvých hub
1 menší cuketa
1 cibule
olej na dušení hub, osmahnutí cukety a vymazání
400 g mleté maso
sůl
pepř
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky šalvěje
1/2 lžičky rozmarýnu
lžička sladké papriky
3 lžíce kečupu
2 stroužky česneku
125 ml vývaru
3 vejce
250 g bílého jogurtu
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Houby podusíme na cibulce zhruba 15 minut. Přimícháme mleté maso, ochutíme solí, pepřem a ostatním kořením. Přidáme rozmačkaný česnek, kečup a asi po 10 minutách podlijeme vývarem. Necháme úplně vydusit. Cuketu nakrájíme na kostky a osmahneme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Vymažeme zapékací mísu, klademe postupně brambory, maso s houbami a cuketu. Dáme další vrstvu a zakončíme bramborami.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 stupních 45 minut. Pak zalijeme směsí z vajec, jogurtu a mouky. Zapečeme dalších 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!