Gjuvec na pátek od Airan
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 1 lilek
- 1 cuketa
- 4 rajčata
- 400 g fazolek (mohou být i z konzervy)
- 3 cibule
- 3 bílé papriky
- 20 ml oleje
- sůl
- bazalka
- 150 ml rajčatového pyré
Postup Gjuvec na pátek od Airan
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky očistíme a narežeme na osminky. Baklažán a cuketu narežeme na kocky, cibuľu na mesiačiky, paradajky na kocky, papriku na pásiky.
Na plech dáme zemiaky s cibuľou, jemne osolíme, polejeme olejom a dáme do rúry na 180 °C na 15 minút zapiecť.
Potom pridáme narezané fazuľky a opäť vložíme na 15 minút do rúry, pridáme cuketu, baklažán a ďalších 15 minút dusíme v rúre. Nakoniec pridáme paradajky a papriku, prelejeme paradajkovým pyré a opäť vložíme na 15 minút do rúry. Podávame teplé.