Gjuvec na pátek od Airan

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 kg brambor
1 lilek
1 cuketa
4 rajčata
400 g fazolek (mohou být i z konzervy)
3 cibule
3 bílé papriky
20 ml oleje
sůl
bazalka
150 ml rajčatového pyré

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky očistíme a narežeme na osminky. Baklažán a cuketu narežeme na kocky, cibuľu na mesiačiky, paradajky na kocky, papriku na pásiky.

  2. Na plech dáme zemiaky s cibuľou, jemne osolíme, polejeme olejom a dáme do rúry na 180 °C na 15 minút zapiecť.

  3. Potom pridáme narezané fazuľky a opäť vložíme na 15 minút do rúry, pridáme cuketu, baklažán a ďalších 15 minút dusíme v rúre. Nakoniec pridáme paradajky a papriku, prelejeme paradajkovým pyré a opäť vložíme na 15 minút do rúry. Podávame teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!