Uherský guláš s klobásou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězího masa
2 dobré paprikové klobásky
3 cibule
2-3 červené paprikové lusky
2 stroužky česneku
sádlo
cca 2 lžíce mleté papriky
kmín
bobkový list
majoránka
sůl
mletý pepř
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme jemně krájenou cibuli dozlatova a na ní orestujeme na kostky nakrájené maso.

  2. Vsypeme kmín a mletou papriku a necháme ji pustit barvu. Zalijeme vývarem tak, aby bylo maso těsně ponořené, přidáme bobkový list, sůl, pepř a pod poklicí dusíme doměkka.

  3. V rozpálené pánvi nasucho opečeme kostičky krájených paprikových lusků, které pak vmícháme do guláše společně s kostičkami krájených klobás a už jen krátce provaříme. Guláš dosolíme, přidáme utřený česnek a v dlani promnutou majoránku. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!