Tyrolská polévka se špekovými knedlíky

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g hovězích kostí
sůl
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
8 kuliček černého pepře
1 mrkev
1 cibule
čtvrt malého celeru
Na knedlíky:
150 g prorostlé slaniny
1 lžíce oleje
2 vejce
100 ml mléka
200 g hrubé mouky
1 veka
sůl
Na dohotovení:
1 mrkev
sůl
mletý černý pepř
1 malý pórek
hrst sekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kosti opláchneme a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme sůl, koření a očištěnou na větší kousky pokrájenou zeleninu. Vše přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 90 minut. Průběžně odebíráme pěnu.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a na oleji na pánvi trochu opečeme.

  3. Ze žloutků, mléka a mouky vymícháme těstíčko. Z bílků připravíme tuhý sníh. Z veky okrájíme kůrku. Střídku nakrájíme na kostičky. Necháme oschnout a vsypeme do mísy. Vmícháme slaninu, trochu soli, těstíčko a sníh z bílků. Z hmoty vytvarujeme kulaté knedlíky a v osolené vodě je zhruba 15 min povaříme.

  4. Vývar scedíme a znovu přivedeme k varu. Přidáme do něj nadrobno pokrájenou mrkev a krátce povaříme. Polévku dochutíme solí a pepřem a vysypeme do ní nakrájený porek a petrželku.

  5. Na talíři ji doplníme špekovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!