Kroupová polévka z Tyrolska
Recepty, PolévkySuroviny
- 20 g másla
- 2 mrkve
- 100 g krup
- 2 řapíky celeru (možné i pórek)
- 80 g uzeného masa
- 3 bobkové listy
- sůl
- 2 brambory
- hrst nasekané pažitky
Postup Kroupová polévka z Tyrolska
Postup přípravy receptu
-
Na dně hrnce nechte rozpustit máslo a pak na něm orestujte nadrobno nakrájený celer a mrkev.
Zeleninu zalijte 1l vody, osolte ji a přidejte kroupy, uzené maso vcelku a bobkové listy. Nechte cca 75 minut vařit (do změknutí krup).
Po uvaření vyndejte uzené a nakrájejte jej na kostičky.
Pak vraťte do polévky a přidejte k nim také na kostičky nakrájené syrové brambory. Vše nechte ještě 15 minut povařit než brambory změknou. Na talíři posypte nasekanou pažitkou.