Kroupová polévka z Tyrolska

Recepty, Polévky

Suroviny

20 g másla
2 mrkve
100 g krup
2 řapíky celeru (možné i pórek)
80 g uzeného masa
3 bobkové listy
sůl
2 brambory
hrst nasekané pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Na dně hrnce nechte rozpustit máslo a pak na něm orestujte nadrobno nakrájený celer a mrkev.

  2. Zeleninu zalijte 1l vody, osolte ji a přidejte kroupy, uzené maso vcelku a bobkové listy. Nechte cca 75 minut vařit (do změknutí krup).

  3. Po uvaření vyndejte uzené a nakrájejte jej na kostičky.

  4. Pak vraťte do polévky a přidejte k nim také na kostičky nakrájené syrové brambory. Vše nechte ještě 15 minut povařit než brambory změknou. Na talíři posypte nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!