Tymiánové kuře na víně a bílých fazolích
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí stehna (naporcovat na menší kousky)
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 plná lžička tymiánu
- 300 ml kvalitního bílého vína
- 1 konzerva bílých fazolí
- hrst nasekané zelené petrželové nati
- sůl
- pepř (čerstvě mletý)
- lžíce vína
- citrónová šťáva
- olej
Postup Tymiánové kuře na víně a bílých fazolích
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém oleji opečeme rychle ze všech stran kuřecí kousky.
Kuře odhrneme trochu stranou, vsypeme najemno nakrájenou cibuli, posekaný česnek a tymián a opékáme ještě asi 2 minuty.
Vlijeme víno, mírně osolíme a opepříme. Vaříme asi 20 minut bez pokličky (po 10 minutách přidáme trochu vody a zakryjeme pokličkou na zbývajících 10 minut).
Nakonec přidáme propláchnuté a scezené fazole, krátce podusíme, nebo kdo chce křupavou kůrčičku - dáme na chvíli do spodní trouby a zapneme gril.
Zakápneme vínem (na provonění) a citrónovou šťávou, posypeme čerstvou petrželkou a servírujeme s rýží, bramborem nebo těstovinami.