Tymiánové kuře na víně a bílých fazolích

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí stehna (naporcovat na menší kousky)
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 plná lžička tymiánu
300 ml kvalitního bílého vína
1 konzerva bílých fazolí
hrst nasekané zelené petrželové nati
sůl
pepř (čerstvě mletý)
lžíce vína
citrónová šťáva
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji opečeme rychle ze všech stran kuřecí kousky.

  2. Kuře odhrneme trochu stranou, vsypeme najemno nakrájenou cibuli, posekaný česnek a tymián a opékáme ještě asi 2 minuty.

  3. Vlijeme víno, mírně osolíme a opepříme. Vaříme asi 20 minut bez pokličky (po 10 minutách přidáme trochu vody a zakryjeme pokličkou na zbývajících 10 minut).

  4. Nakonec přidáme propláchnuté a scezené fazole, krátce podusíme, nebo kdo chce křupavou kůrčičku - dáme na chvíli do spodní trouby a zapneme gril.

  5. Zakápneme vínem (na provonění) a citrónovou šťávou, posypeme čerstvou petrželkou a servírujeme s rýží, bramborem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!