Tymiánové brambory s mletými koulemi

Recepty, Mleté maso

Suroviny

6-8 větších brambor
600 g mletého masa
250 g nastrouhaného sýru
3 stroužky česneku
1 červená cibule
1 žlutá cibule
1 žlutá paprika
2 rajčata
sůl
mletý černý pepř
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme do mísy, osolíme, opepříme a lehce posypeme tymiánem.

  2. Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a vše promícháme. Z masa děláme kuličky, které dáme stranou na talíř.

  3. Obě cibule oloupeme a nakrájíme spolu s paprikou a rajčaty na plátky.

  4. Brambory napíchneme spolu s mletými kuličkami na špejli (střídáme brambory, kuličky). Na každý konec dáme kousek papriky, rajčete a cibule, popřípadě můžeme dát jen tak na plech.

  5. Když nám suroviny zbydou, můžeme je použít a pokládat na špízy. Když máme špízy hotové, dáme je na plech, který jsme lehce vymazali olejem. Špízy dáme péct do předehřáté trouby a pečeme je při teplotě 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!