Jáhlové škubánky s mákem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

0,5 kg uvařených jáhel (asi 150 g syrových - před vařením propláchnout vřelou vodou!)
150 g kukuřičné hladké mouky
1 vanilkový pudingový prášek
voda dle potřeby (nebo sojové mléko)
na ochucení:
rostlinné máslo
mák
karob
javorový sirup

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené jáhly nasypeme do mísy, přisypeme vanilkový puding (sypký), kukuřičnou mouku a vodu (tolik, aby byla konzistence taková, aby z ní šly tvořit šišky).

  2. Dáme si vařit vodu, kterou osolíme a až voda vře, tak naházíme šišky a vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou. Poté hned! vytáhněte nebo se rozvaří.

  3. Uvařené jáhly polijeme rozpuštěným máslem, posypeme mákem, karobem a osladíme javorovým sirupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!