Tykvovo - kuřecí pekáček

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích stehenních řízků
provensálské koření
1 lžíce mleté červené papriky
sůl
pepř
2 lžíce oleje
200 g rýže
500 g dýně (tykve)
sůl
olej
1 pórek
2 červené papriky
1/2 l kuřecího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Mäso narežeme na kocky, pridáme olej, mletú papriku, osolíme, okoreníme mletým korením a provensálskym korením. Premiešame a dáme do chladničky cez noc. Pred prípravou mäso orestujeme na panvici, kým sa zatiahne.

  2. Na troške oleja opražíme premytú ryžu a pridáme na malé kocky narezanú tekvicu. Osolíme.

  3. Do vymasteného pekáča rozložíme ryžu s tekvicou. Na ňu uložíme mäso. Nabrch narežeme na kolieska pór a papriku narezanú na rezance.

  4. Zalejeme vývarom a zakryté dusíme pomaly v rúre pri strednej teplote asi 40-50 min. Potom odkryjeme a ešte 10 minút pečieme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!