Tvarohovo-smetanový dezert s jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
4 vejce
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce cukr moučka
1 lžíce oleje
Náplň:
1 šlehačka vyšlehaná se ztužovačem
2 zakysané smetany
čerstvé jahody
cukr dle chuti
Poleva:
šťáva ze zavařených jahod
cukr moučka
želatina (sypká)

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme zvlášť bílky. Žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme olej, mouku a zamícháme sníh. Pečeme ve vymazané a vysypané kulaté formě (průměr cca 22 cm) na 180°C. Množství vypadá velmi skromně, ale opravdu to tak má být. PRÁŠEK DO PEČIVA SE NEDÁVÁ. Korpus opravdu nabude, po vychladnutí trochu slehne.

  2. Ušleháme šlehačku se ztužovačem, přidáme zakysané smetany, osladíme dle chuti. Navrstvíme na vychlazený korpus, poklademe nahusto čerstvými jahodami. Krém se zdá řídký, ale ZTUHNE!!!

  3. Želatinovou polevu děláme dle návodu na obale. Já místo vody s cukrem používám šťávu ze zavařených jahod, pokud chybí gramáž vody, rozmixuji zavařenou jahodu. Šťáva ze zavařeniny je NESROVNATELNĚ LEPŠÍ!!!!

  4. Necháme vychladit, nejlépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!