Kotlíkový party guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

16 kg hovězí kližka (nakrájená na kostky o váze cca 60 g)
7 kg cibule
4 kg čerstvé zelené papriky na větší nudličky
1,5 kg kvalitní maďaské mleté papriky
5 kg nakrájených rajčat (do nerezového zavíracího košíčku Chef)
natlučené nové koření
celý pepř
bobkový list
jalovec
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
2 kg naloupaného česneku
4 kg mytých napůl překrojených brambor
7 litrů vývaru z kostí
Tuk lze použít dle vlastního výběru v dostatečném množství vzhledem k množství surovin.

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku zesklovatíme cibulku, přidáme maso, které zcela orestujeme, velmi lehce osolíme a přidáme mletou papriku, kterou zarestujeme.

  2. Pak přidáme rajčata, zelenou papriku, promícháme a podlijeme, jen aby se ponořilo maso. Vložíme košík s kořením a dusíme do skoro měkka.

  3. Přidáme nenakrájený česnek a brambory a doděláváme nepřiklopené, aby se šťáva ideálně zredukovala na správnou vámi zvolenou konzistenci (zásadně nehustíme moukou).

  4. Po dovaření dochuťte uvedenými nasekanými čerstvými bylinkami, přiklopte a nechte aspoň 30 minut stát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!