Tvarohovo-smetanový dezert s lesním ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Krém:
2 polotučné tvarohy
1 smetana ke šlehání (aspoň 33% tuku)
15 g vanilkového cukru s fruktózou (může být i klasický)
3 lžíce třtinového cukru
Ovocný rozvar:
400 g lesního ovoce (čerstvé nebo mražené - maliny, ostružiny, rybíz, borůvky, jahody apod.)
3 žíce třtinového cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu
2 lžíce vody
Na ozdobení:
plátky mandlí
lyofilizované jahody (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme smetanu, pak přidáme vanilkový cukr, tvarohy a třtinový cukr a vše důkladně zašleháme do hladkého krému.

  2. Čerstvé nebo mražené ovoce dáme do hrnce a necháme rozvařit, osladíme a zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným s trochou vody, důkladně mícháme a ještě chvíli necháme provařit. Pak dáme vychladnout.

  3. Mističky naplníme krémem a navrch přelijeme ovocným rozvarem. Posypeme plátky mandlí, případně dozdobíme lyofilizovanými jahodami. Necháme vychladit a uchováváme v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!