Tvarohové raffaello

Recepty, Cukroví

Suroviny

500 g tučného tvarohu ve vaničce
400 g kokosu (strouhaný nebo mletý)
200 g mletých mandlí
1 salko
2 lžičky vanilkové pasty
bílá čokoláda (cca 300 g)
strouhaný kokos (cca 100 g)
drcené vánoční oplatky (2 balení, cca 100 g)

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme ve větší míse, přikryjeme fólií a necháme alespoň několik hodin v lednici (já nechávám přes noc). Kokos nasaje tekutiny a těsto bude krásně pevné a dobře tvarovatelné.

  2. Druhý den tvaruji kuličky po 15 g. Nechám 1-2 hod. v lednici. Poté kuličku napíchnu na špejli, celou namočím v bílé čokoládě, oklepu, aby nebylo čokolády zbytečně moc a obalím ve směsi kokosu a oplatek.

  3. Kvůli tvarohu neskladuji v lednici, ale dávám do vzduchotěsné dózy do mrazáku a vždy vyndám pár kuliček, když je potřeba. V lednici bych nenechala déle ne 4-5 dní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!