Lepkavá žebírka se zázvorem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg masitých vepřových žebírek (bůček)
Omáčka:
250 ml vody
125 ml sójové omáčky
1 PL medu (cukru)
3 PL sladké chilli omáčky
3 PL kečupu
8 stroužků česneku
5 cm čerstvého zázvoru oloupaného, nastrouhaného na jemno

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka rozdělte na jednotlivé kosti obalené masem.

  2. Omáčku smíchejte, žebírka v ní můžeme nechat i pár hodin naložené.

  3. Přendejte do pekáče i s omáčkou a pod alobalem pečte 75 minut na 180°C.

  4. Sejměte alobal, promíchejte a pečte dalších 20 minut.

  5. Zvyšte teplotu na 200 °C a pečte ještě 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!