Lepkavá žebírka se zázvorem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 kg masitých vepřových žebírek (bůček)
- Omáčka:
- 250 ml vody
- 125 ml sójové omáčky
- 1 PL medu (cukru)
- 3 PL sladké chilli omáčky
- 3 PL kečupu
- 8 stroužků česneku
- 5 cm čerstvého zázvoru oloupaného, nastrouhaného na jemno
Postup Lepkavá žebírka se zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Žebírka rozdělte na jednotlivé kosti obalené masem.
Omáčku smíchejte, žebírka v ní můžeme nechat i pár hodin naložené.
Přendejte do pekáče i s omáčkou a pod alobalem pečte 75 minut na 180°C.
Sejměte alobal, promíchejte a pečte dalších 20 minut.
Zvyšte teplotu na 200 °C a pečte ještě 20 minut.