Mandarinkové potěšení

Recepty, Moučníky

Suroviny

1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
0,5 hrnku oleje
0,75 hrnku mléka
2 vejce
1 prášek do pečiva
Krém:
140 g másla
60 g polohrubé mouky na jíšku
1/2 l mléka
200 g změklého másla
200 g cukru krupice
2 vanilkové cukry
Dále:
2 konzervy mandarinek
nastrouhaná čokoláda na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto smíchejte v míse a rozetřete na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme (20-25 minut při 180°C).

  2. Mezitím, co se peče korpus, začněte s krémem.

  3. Na pánvi rozpusťte 140 g másla, zaprašte ho moukou a usmažte řídkou světlou jíšku. Stáhněte z plotny a za stálého míchání do jíšky po troškách přidávejte mléko. Vraťte na plotnu za stálého míchání přiveďte k varu a vařte až vám vznikne hustá hmota. Odstavte a nechte úplně vychladnout.

  4. Zatím si naskládejte okapané mandarinky na upečený korpus.

  5. Změklé máslo smíchejte s cukrem krupice, vanilkovými cukry a směs vmíchejte do vychladlého jíškového základu. Nakonec si vezměte elektrický šlehač a krém důkladně vyšlehejte.

  6. Hotový krém rozetřete na mandarinky a posypejte nastrouhanou čokoládou. Dáme vychladit a potom už jen mlsáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!