Tvarohové muffiny s rybízem pečené v remosce

Recepty, Moučníky

Suroviny

110 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
pár kapek citronového aroma Dr Oetker nebo trochu citronové kůry z bio citronu
250 g měkkého tvarohu ve vaničce
1 vejce
120 g oleje
200 g hladké mouky
můžeme přidat špetku skořice
1 prášek do pečiva
150 g rybízu (měla jsem černý)
mandlové nudličky (hrubší)

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme si tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, vejcem a citronovou kůrou, nebo přidáme aroma. Pak zašleháme olej a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí, pokud jsme přidali. Nakonec už vařečkou vmícháme opraný a okapaný černý rybíz.

  2. Do silikonových formiček vložíme papírové košíčky - ale nejsou nezbytně nutné, naplníme těstem, na povrch poklademe mandlové nudličky (lupínky ne, ty by se připalovaly) a rozložíme do remosky. Vejde se 7 muffin, ale můžeme upéct 6 ks a pak zbývajících 6.

  3. Pečeme zhruba 25 minut. Můžeme zkusit špejlí, pokud by se nám připalovaly shora, tak remosku vypneme a muffiny ještě v ní chvíli ponecháme.

  4. Po upečení vyjmeme na mřížku a dáme péct druhou dávku. Jelikož topné těleso bylo při pečení druhé dávky horké, tak jsem zapnula na malinko kratší dobu a pak vypnula a muffiny ještě ponechala v remosce dopéct. Je třeba hlídat povrch.

  5. Po částečném zchladnutí muffinky vyndáme ze silikonových formiček a necháme úplně vychladnout.

  6. Samozřejmě že se dají péct i klasicky v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!