Tvarohové kytičkové koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
sůl
1 vejce
100 g rozpuštěného másla
100 g cukru
citronová kůra z 1/2 citronu
150 ml vlahého mléka
1/2 kostky droždí
vejce na potření
Náplň:
2 tvarohy
cukr podle chuti
2 žloutky
ze 2 bílků sníh
rozinky namočené v rumu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, nadrobíme do něj droždí, pocukrujeme a trošku zalijeme vlahým mlékem, necháme droždí vzejít a přidáme ostatní přísady a propracujeme těsto. Necháme vykynout.

  2. Vyválíme a vykrájíme kolečka. Na každé kolečko vždy zlehka položíme v průměru menší skleničku, tak aby okolo sklenky bylo asi 1 cm těsta. Přesahující těsto nařežeme nožem od skleničky ven na proužky, každé dva proužky prsty spojíme dohromady a vznikne kytička.

  3. Každou kytičku přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a poklademe tvarohovou náplní. Pečeme v předem předehřáté troubě na 170-180 st. dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!