Tvarohová bábovka od Výbušné

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
250 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
220 g másla
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
šťáva z 1/2 pomeranče
250 g tučného (ne vaničkového) tvarohu
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
brusinky
rozinky
oříšky (dle chuti, já jsem dala brusinky a kandovanou pomerančovou kůru - viz odkaz)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo vyšleháme s cukry do pěny. Po jednom vmícháme žloutky a opět řádně vyšleháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přesejeme přes síto.

  2. Do žloutkové pěny přidáme pomerančovou šťávu a kůru, dále tvaroh, mouku a opět prošleháme. Bílky se špetičkou soli vyšleháme do tuha a zlehka vmícháme do těsta.

  3. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosovou moučkou. Pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 170°C, necháme trochu vychladnout ve formě, vyklopíme a pocukrujeme. Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!