Turecký vajíčkový salát (Yumurta piyazi)

Recepty, Saláty

Suroviny

4 vejce uvařená natvrdo nebo nahniličko
2 jarní cibulky
čerstvá petrželka
Na zálivku:
1/2 kávové lžičky chilli vloček nebo drceného chilli
1/2 kávové lžičky paprikových vloček sladkých
1/2 kávové lžičky mletého římského kmínu
sůl
pepř
3 polévkové lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vejce nakrájíme na kousky, jarní cibulky na kolečka, petrželku posekáme a vše naservírujeme do misky.

  2. Zálivku připravíme smícháním všech uvedených surovin a nalijeme ji na salát.

  3. Pouze zlehka promícháme.

  4. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!