Kisir (turecký salát)

Recepty, Saláty

Suroviny

200 ml drobného bulguru
400 ml vody
3 lžíce oleje
lžíce paprikové pasty
několik floků sušené feferonky
(opravdu stačí jen pár)
2-3 rajčata
1/2 velké salátové okurky
2 menší kyselé okurky
2 lžíce natě hladkolisté petrželky
4-5 jarních cibulek i s natí
lžíce kopru
sůl
pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur vsypeme do mísy, zalijeme vařící vodou, promícháme a zakrytý necháme asi 15 minut stát. Aby bulgur nezchladl moc rychle, je dobré pro udržení tepla mísu obalit třeba i utěrkou nebo ručníkem.

  2. Zatím nakrájíme nadrobno petrželku, cibulku, okurky, oloupaná rajčata a kopr.

  3. Olej na pánvi i s feferonkami necháme pozvolna zahřát, než floky začnou lehce pěnit. Přidáme paprikovou pastu, promícháme a vypneme (olej nemusí vřít, stačí, když je jen horký).

  4. Paprikový olej přimícháme do hotového bulguru, přidáme nakrájenou zeleninu, pepř, dosolíme a lehce ochutíme citronovou šťávou. Podáváme vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!