Plecko se sečuánskou omáčkou (Uncle Ben´s Szechuan)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Vepřové plecko 500 g
1 sklenice omáčky Szechuan (Uncle Bens) 400 ml
1/2 zelené papriky
1/2 žluté kapie
1/2 červené cibule
6 cherry rajčátek
olej
Na marinádu:
Malý rajský protlak 70 g
Červené víno 70 g (lze vynechat, já ho použila jen na vypláchnutí plechovky protlaku)
Špetka rozmarýnu
barevný pepř
sladká mletá paprika
pálivé papriky
sůl – dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Plecko nakrájíme na kostky. V misce si smícháme přísady na marinádu (vínem jsem vypláchla plechovku od protlaku, ale můžete i vodou, nebo nevyplachovat vůbec). Maso do ní vložíme a pečlivě obalíme marinádou, necháme alespoň 2 hodiny odležet.

  2. V kastrolu rozpálíme olej a zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Maso vyndáme z marinády a zprudka orestujeme. Zbylou marinádu přidáme pod maso, misku ještě vypláchneme a přidáme, ale jen tak, aby tekutina sahala do půlky výšky masa. Zvolna dusíme cca 20 minut.

  3. Poté přidáme nakrájeném papriky, rajčata a omáčku se sklenice. Necháme prohřát asi 10 minut, vypneme, dochutíme a ještě 5 minut necháme spojit chutě. Příloha: rýže – já vařila jasmínovou. Lze ale i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!