Tříbarevné hořčicové špagety s kuřecím masem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balíček tříbarevných špaget
500 g kuřecích prsních řízků
2 polévkové lžíce másla
4 cherry rajčátka
sůl
barevný pepř
1 polévková lžíce hořčičných semínek
1 svazek cibulky
250 ml smetany
2-3 polévkové lžíce plnotučné hořčice nebo jiné hořčice
1 žloutek
1 ČJ citronové šťávy
nať z cibulek (na posypání pokrmu)

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme podle návodu.

  2. Maso očistíme a pokrájíme na větší kousky a osmažíme na másle po obou stranách na 6-8 minut.

  3. Cibulku si očistíme a pokrájíme na kolečka, omytá rajčátka pokrájíme na plátky a vše přidáme k masu ještě orestovat. Pak necháme osmahnout i hořčicová semínka.

  4. Maso mezitím vyjmeme a zabalíme do alobalu a udržujeme ho nadále v teple. Vypečenou šťávu z masa se všemi surovinami rozmícháme se smetanou, povaříme, ochutíme hořčicí, citronovou šťávou, osolíme a opepříme barevným pepřem.

  5. Žloutky pak rozšleháme s troškou teplé hořčicové smetany a vmícháme do omáčky.

  6. Kuřecí kousky s omáčkou připravíme na talíře a podáváme se špagetami. Ozdobíme pokrájenou zelenou natí z cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!