Kapří hranolky

Recepty, Ryby

Suroviny

filety z 1 kapra
šťáva z půlky citronu
2 stroužky utřeného česneku
1/2 lžíce mletého kmínu
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky sušeného tymiánu
lžička sojovky
1 žloutek
cca 2 lžíce vody
sůl
pepř
špetka chilli (podle chuti)
Na obalení:
hladká mouka a solamyl 2:1
mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Filety zakápneme citronem a necháme cca 10 minut odpočinout. Mezitím smícháme suroviny na marinádu. Filety nakrájíme na hranolky a namočíme do marinády. Necháme minimálně dvě hodiny marinovat. Z mouky, solamylu a papriky připravíme směs.

  2. Odležené hranolky obalíme ve směsi. Ve vyšší vrstvě hodně rozpáleného oleje je smažíme ze všech stran dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek. Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, nebo je servírujeme jen tak, k pivu nebo vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!