Karbanátky trochu jinak

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
100 g nastrouhaného tvrdého sýra na jemno
1 nastrouhaná mrkev na jemno
2 celá vejce
6 plátků veky
trochu smetany + mléko
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy k němu přidáme vejce, sýr a mrkev a rukama pořádně promícháme, aby se ingredience spojily.

  2. Do druhé mísy dáme na kostičky nakrájenou veku k ní přilijeme trochu smetany a trochu mléka tak, aby veka byla pořádně namočená. Necháme chvíli odležet v misce.

  3. Směs z veky pak přidáme k masu a vše ještě jednou rukama pořádně promícháme, aby se celá směs spojila. Ke konci pak podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Poté děláme kuličky a z kuliček placičky, které pak obalíme jen lehce ve strouhance. Do rozpálené pánve pak vkládáme karbanátky, které smažíme z obou stran dozlatova. Hotové karbanátky podáváme s bramborami a nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!