Trhané maso

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg vepřového masa (nejlépe krkovice)
1/4 lžíce drcených fenyklových semínek
4 stroužky česneku nasekané
3 větvičky rozmarýnu
několik lžic oleje
2 listy šalvěje
2 bobkové listy
podle chuti a zvyku sůl, pepř, chilli vločky
ciabatty
rukola nebo jiný výraznější listový salát

Postup přípravy receptu

  1. Maso naložíme do směsi oleje, bylin a koření alespoň na 2 hodiny.

  2. Pak zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 5-6 hodin. Ještě horké natrháme dvěma vidličkami.

  3. Čerstvou ciabattu rozřízneme, naplníme masem, zakápneme výpekem, doplníme rukolou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!