Císařský trhanec

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
100 g hladké mouky
200 g mléka
sůl
2 KL cukru
4 žloutky
4 vyšlehané bílky
====
Na směs:
100 g cukru
2 jablka
100 g másla
1 lžíce másla na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.

  2. Cukr zkaramelizujeme, přidáme pokrájená jablka, máslo a prohřejeme. V pánvi rozehřejeme lžíci másla, vlijeme těsto a pečeme placku pod pokličkou.

  3. Po upečení placku roztrháme na úhledné kousky, proložíme jablečnou směsí a podáváme teplé. Můžeme ozdobit jogurtem a bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!