Třešňový džem s kokosem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg vypeckovaných třešní
pektin z citrusových plodů na 2 kg ovoce (Dr. Oetker)
800 g krupicového cukru
160 g jemně strouhaného kokosu
1 - 2 lžičky kyseliny citrónové - dle potřeby
4 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckované třešně rozmačkáme, dobře to jde šťouchadlem na brambory. Pektin smícháme se 2 lžícemi z už odváženého cukru a promícháme s ovocem. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 1 minutu. Pak přidáme zbytek cukru a kokos, opět za stálého míchání necháme zavařit a zvolna vaříme minimálně 5 minut. Pak odstavíme. Přidáme kyselinu citrónovou dle chuti. Raději méně, zkoušet a případně přidávat. Úplně nakonec vmícháme rum a horkým džemem plníme připravené suché sklenice. Okraje otřeme, rychle a důkladně uzavřeme víčky a na cca 5 - 10 minut otočíme dnem vzhůru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!