Lehký třešňový pohár

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g třešní
300 ml vody
1 vanilkový práškový pudink
1 třtinový citrónový cukr
2 lžíce rumu
cukr krupice dle chuti
1 kg bílého jogurtu (7 ks malých)
1 1/2 vanilkového cukru
Ozdoba:
cukrářské piškoty (nebo dětské)
třešně

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckované třešně dáme do hrnce, přilijeme část vody, přidáme rum, třtinový cukr, osladíme (dle sladkosti třešní) a přivedeme k varu.

  2. Ve zbylé vodě rozmícháme pudink, který vlijeme ke třešním a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

  3. Třešňovou směs necháme zchladnout a mezitím rozmícháme v jogurtu vanilkový cukr.

  4. Do skleniček (nebo mističek) dáme třešňovou směs, další vrstvu dáme jogurt, na to položíme piškoty, které polijeme znovu třešňovou směsí a zakončíme jogurtem.

  5. Hotový pohár ozdobíme čerstvými třešněmi a piškoty.

  6. Pohár necháme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!