Třešňová bublanina

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g lineckého těsta
50 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 žloutek
kůra z 1/4 citronu
na špičku nože kypřicího prášku do pečiva
50 g hladké mouky na posypání válu
třená hmota:
150 g másla
100 g moučkového cukru
5 vajec
kůra ze 1/4 citronu
10 g vanilkového cukru
150 g hladké mouky
500 g třešní
tuk na plech
moučkový cukr na posypáni

Postup přípravy receptu

  1. Z lineckého těsta vyválíme plát asi 3 mm silný, který položíme na namaštěný plech s vysokými okraji a ve střední teplotě napůl upečeme.

  2. Třená hmota: máslo mírně nahřejeme a šleháme spolu s moučkovým cukrem. postupně přidáváme žloutky. Do vyšlehané hmoty zvolna zamícháme prosátou mouku, citronovou kůru a vanilínový cukr. Hmotu rozetřeme ve stejné vrstvě na poloupečený linecký plát.

  3. Na povrch rozložíme očištěné třešně. Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě do zlatového zabarvení. Vychladlou bublaninu krájíme na dílky a pocukrujeme.

  4. Bublaninu můžeme také péci v pekáči nebo v miskách z hliníkové folie, které předem vymastíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!