Králičí závitkyWasabi

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 králičí stehna
Náplň na 1 závitek:
4 ks sušených rajčat v oleji nakrájených nadrobno
5 ks velkých arašídů Wasabi nakrájených nadrobno
silnější proužek másla
Na šťávu:
plátek másla
2 lahůdkové cibulky, bílou část na kolečka
4 ks sušených rajčat v oleji nakrájených na úzké proužky
1 lžíci oleje ze sušených rajčat
150 ml zeleninového vývaru (použila jsem z kostky)
sůl
zbylé zelené části lahůdkové cibulky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Králičí stehna opláchneme, osušíme a vykostíme. Větší kousky ve vykostěném plátku ještě ostrým nožem opatrně prořízneme, abychom o trošku zvětšili plochu. Maso přes folii, nebo igelitový sáček zlehla po obou stranách naklepeme a velice mírně osolíme.

  2. Na každý plát masa naneseme nakrájená rajčata a wasabi a položíme proužek másla. Zavineme do závitků, které zajistíme párátky.

  3. V kastrolu si na rozehřátém másle zlehka orestujeme nakrájenou bílou část lahůdkové cibulky(pokud nemáme,tak použijeme polovinu obyčejné cibule nakrájené nadrobno).

  4. Vložíme závitky a necháme je ze všech stran zatáhnut. Podlijeme vývarem(pokud nemáme, dáme stejné množství horké vody), přidáme proužky sušených rajčat a závitky přelijeme olejem z rajčat.

  5. Přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme 20minut. Poté poklici odstraníme a šťávu v hrnci zredukujeme na námi požadovanou hustotu. Dle potřeby dochutíme solí.

  6. Ze závitků odstraníme párátka a závitky můžeme v polovině překrojit, ať je hezky vidět náplň. Podáváme se šťouchanými bramborami,posypané natí lahůdkové cibulky, nebo jinou čerstvou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!