Jablečný dort s medem a skořicí

Recepty, Dorty

Suroviny

540 g hladké mouky
3 lžičky jedlé sody
špetka soli
188 g másla
350 g cukru krystal
1-2 lžíce medu
3 vejce
3 jablečné přesnídávky
lžička skořice (kdo nemá rád, nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem. Přidáme vejce, med a vymícháme hladký krém. Do něj pomalu zaděláváme mouku smíchanou se sodou a skořicí. Nakonec lehce vmícháme jablečné pyré.

  2. Troubu předehřejte na 175°C.

  3. Otevírací velkou dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Přendáme do ní těsto, uhladíme a pečeme 50 až 60 minut.

  4. Hotový dort (poznáme píchnutím špejle) necháme úplně vychladnout. Poté 2x rozřízneme a jedno patro potřeme marmeládou a druhé krémem, do kterého zamáčkneme kompotované broskve. Zbylý krém naneseme na broskve a přiklopíme vrškem korpusu.

  5. Zdobíme podle vlastní fantazie, já použila kombinaci tmavé a bílé čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!