Treska v těstíčku s domácí česnekovou majolkou

Recepty, Ryby

Suroviny

8 porcí tresky
Na těstíčko:
1/2 l perlivé vody
20 dkg hladké mouky
menší uvařené vařená brambora
grilovací koření na ryby
Na česnekovou majonézu:
2 žloutky
1 dcl oleje
1 lžička vinného octa
3 stroužky česneku
sůl
čerstvý mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tresku omyjeme, osolíme a pokapeme citronem. Do perlivé vody dáme hladkou mouku, rozkrájenou bramboru a koření. Ponorným mixérem vyšleháme dohladka. Tresku poprášíme moukou a obalíme v těstíčku. Smažíme dozlatova z obou stran.

  2. Česnekový přeliv připravíme šleháním žloutků do pěny a velmi pomalým přiléváním oleje a pár kapek vinného octa. Přiléváme opatrně a velmi pomalu, aby se majonéza nesrazila.

  3. Osolíme a opepříme a nakonec přidáme rozdrcený česnek. Touto majonézou ochutíme pečenou tresku, podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!