Voňavý bezinkový sirup

Recepty, Nápoje

Suroviny

3,5 l převařené vychladlé vody
2 x 5 l láhve plné bezových květů
4 citróny
2 kg cukru
4 lžíce kyseliny citrónové
1 sáček- 5 g Dr. Oetker Pomůcka ke konzervování
panák alkoholu, kterým výpláchneme láhve (Vodka)

Postup přípravy receptu

  1. Převaříme vodu, kterou necháme zcela vychladnout. Květy opatrně propláchneme (není nutné). Do sklenice skládáme květy a prokládáme kolečky citrónu. Zalejeme vodou až po okraj. Necháme min. 24, max. 48 hodin v ledničce.

  2. Přes sítko dáme plátýnko, přes které cedíme květy s citróny, vždy trochu vyždímeme. Do vzniklé bezinkové vody nasypeme konzervační pomůcku a zahříváme s cukrem a kyselinou, dokud se nerozpustí, ale nenecháme vařit.

  3. Láhve vypláchneme alkoholem. Horký sirup nalijeme do připravených láhví a necháme vychladnout. Skladujeme nejlépe v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!