Kuře s kořením de Provence v pomalém hrnci

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 PL (25 ml) olivového oleje
1 velká cibule nakrájená na malé kousky
225 g žampionů, nakrájených na kousky
2 stroužky rozmačkaného česneku
175 ml suchého bílého vína
90 ml rajčatové pasty
2 PL hnědého cukru
2-1/2 KL koření de Provence
10-12 kuřecích stehýnek s kostí a bez kůže
4 hrnečky (250 g) nakrájených rajčat
1 velká žlutá paprika nakrájená na kousky
sůl a pepř podle chuti
1/3 hrnečku (250 g) kalamata oliv (nemusí být)
1/4 hrnečku (250 g) čerstvé petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Na vetsi panvi ohrejeme olej pri stredni teplote, pridame cibuli a dusime ji asi 5 minut, dokud nezmekne. Potom pridame zampiony a asi 3 minuty nechame dusit, casto zamichame. Pridame rozmackany cesnek a jeste dusime asi 2 minuty. Pak pridame bile vino, rajcatovou pastu, hnedy cukr a koreni de Provence. Nechame to probublat a odstavime z tepla.

  2. Do pomaleho hrnce dame kureci stehynka, nakrajena rajcata a nakrajenou zlutou papriku, osolime a opeprime podle sve chuti, vse zalijeme pripravenou zampionovou smesi a dusime v pomalem hrnci pri vysoke teplote 3 az 4 hodiny. Kureci stehynka musi byt mekka.

  3. Pred podavanim zamichame olivy (nemusi byt) a petrzelku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!