Treska v alobalu II.

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety tresky
6 středních brambor
1 červená kapie
1 červená cibule
1 žlutá cibule
10 cherry rajčat
šťáva z 1 citronu
sušená a čerstvá bazalka
5 stroužků česneku
olivový olej
trochu smetany na vaření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tresku omyjeme, osušíme, zakápneme citronovou šťávou.

  2. Oloupeme brambory (můžou být i z předešlého dne), nakrájíme na plátky a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit 5 min. Slijeme a necháme vychladnout.

  3. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na tenké plátky, kapii na kostičky a rajčata překrojíme.

  4. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, nasypeme cibuli a chvíli podusíme. Přidáme kapii, promícháme, osolíme, zakápneme citronem, opepříme, přidáme rajčata, sušenou bazalku. Promícháme a vypneme.

  5. Alobal nastřiháme na 4 kusy, každý vymažeme trochou oleje a pokládáme kolečky brambor (cca 8 plátků). Na ně rozložíme zeleninovou směs. Trochu směsi ponecháme na pánvi, kde přidáme asi 0,5 dl smetany a prohřejeme.

  6. Na zeleninu dáme porce tresky, které opepříme a osolíme, zakápneme trochou chilli omáčky a nakonec pokryjeme každou rybu zbytkem zeleniny se smetanou a položíme lístky bazalky.

  7. Alobal opatrně přehneme a konce utěsníme, aby nevytekla šťáva. Alobaly položíme na plech a v předehřáté troubě při 180°C pečeme asi 30 min. Můžeme také ke konci alobal opatrně rozevřít a nechat ještě 10 min zapéct. Opatrně přendáme na talíř.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!