Celozrnné placky se svěží masovo-zeleninovou náplní

Recepty, Ostatní

Suroviny

Placky:
70 g celozrnné mouky
20 g hladké mouky
2 lžičky olivového oleje
50 ml vody
1 rovná lžička sušeného droždí
špetka soli
Náplň:
70 g mletého hovězího masa
1 velká cibule nebo 2 drobnější jarní cibulky
50 g červené papriky
3 cherry rajčata
1/4 avokáda
1/2 lžičky římského kmínu
citronová kůra nastrouhaná asi z 1/4 citronu
1/2 stroužku česneku
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Obě mouky smíchejte se solí, udělejte doprostřed důlek a vlijte do něj vlažnou vodu. Ve vodě rozmíchejte sušené droždí, nechte chvíli odstát a poté zpracujte spolu s olivovým olejem. Nechte kynout a poté vyválejte dvě placky na pomoučněném vále. Můžete je vytvarovat i rukama. Průměr placek by měl být asi 12 cm. Placky položte na lehce pomoučněný plech a vložte do trouby vyhřáté na 190°C. Pečte asi 20 minut. Komu se nechtějí dělat placky, určitě si vystačí s pita chlebem.

  2. Avokádo nakrájejte na slabší plátky, rajčata na čtvrtky, papriku na proužky a cibulku šikmým řezem na plátky. Římský kmín rozdrťte v hmoždíři a česnek utřete se solí.

  3. Na rozpálenou pánev vložte mleté maso, přidejte drcený římský kmín a opékejte. K opečenému masu přidejte papriku, cibulku a citronovou kůru, česnek, dosolte a promíchejte. Chvíli restujte a přidejte rajčata. Rajčata prohřejte. Nakonec stáhněte z ohně a lehce vmíchejte avokádo. Placky ohněte a naplňte směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!