Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony

Recepty, Saláty

Suroviny

hovězí maso zadní – vařený váleček ze zadního
salát little gem
1 lžíce olivového oleje
oříšek másla
1 malá šalotka
5 hlaviček drobných žampionů – použila jsem krémové (ty s hnědou hlavičkou)
4 cl červeného vína
1/2 lžičky kuliček nakládaného zeleného pepře
sůl
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Salát little gem rozřízneme podélně na polovinu, vykrojíme košťálky a rozprostřeme salát na talíř. Listy od sebe lehce rozhrneme.

  2. V mističce promícháme lžíci olivového oleje se špetkou soli a tymiánem – pokud máme sušený, rozdrobíme špetku tymiánu mezi prsty na prášek a máme-li čerstvý, pokrájíme lístky z jedné snítky najemno. Promícháme a odložíme.

  3. Z válečku vařeného masa odkrojíme pár jemných plátků, které poskládáme mezi lístky salátu.

  4. Šalotku nakrájíme na jemné plátky.

  5. Na malé pánvičce rozehřejeme oříšek másla a šalotku zpěníme. Přidáme žampiony, prohodíme a cca po minutě zalijeme vínem. Promícháváme a restujeme, dokud se víno zcela nevypaří.

  6. Salát zalijeme dresingem a poté dozdobíme nakládaným pepřem a žampiony se šalotkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!