Plněné medovníčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
180 g cukru moučky
2 polévkové lžíce medu
2 ks vajec
půl kávové lžičky sody bicarbony
1 kávová lžička perníkového koření
Náplň:
100 g mletých piškotů
0,5 dl rumu
2 polévkové lžíce povidel
Poleva:
100 g hořké čokolády
50 g Omegy

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin (ne, opravdu tam není žádný tuk) vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout v lednici.

  2. Poté ho vyválíme na tloušťku 4 mm a vykrajujeme tvary. Pečeme v troubě na 150°C asi 15 minut- perníčky se trochu nafouknou.

  3. Upečené plníme (mažeme) náplní - mleté piškoty smícháme s povidly a rumem. Slepené perníčky dáme alespoň na 48 hodin do mrazničky (nebojte se a opravdu je tam dejte). Když je vyndáme, necháme 2 hodiny odpočinout a pak máčíme v čokoládě. Můžeme dozdobit - já je na Vánoce nezdobím, protože nemám ráda, když mě zdobení křupe mezi zuby, ale na Velikonoce jsem dětem zdobila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!