Masové koule s brokolicí (květákem)

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa - míchaného nebo z vepřové plece
sůl
sojová omáčka
2-3 stroužky česneku
1,5 lžičky zázvoru - čerstvě nastrouhaného
pepř mletý
1 vejce
cca hrst strouhanky
brokolice - růžičky (nebo květák)
slanina nebo schwarzwaldská šunka, tenké plátky dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, 2-3 lžíce sojové omáčky (dle její chuti i slanosti) a osolíme (nesolíme) podle chuti. Opepříme, přidáme čerstvě nastrouhaný česnek a zázvor. Vše důkladně promícháme a zahustíme troškou strouhanky.

  2. Brokolici (nebudeme potřebovat celou) nebo květák rozebereme na růžičky, které obalíme v mleté směsi a vytvoříme koule. Ty obalíme jedním nebo dvěma plátky schwarzwaldské šunky nebo moravské, anglické či jiné námi oblíbené slaniny.

  3. Takto připravené koule vložíme do zapékací mísy, přidáme 1-2 lžíce vody, zaklopíme a pečeme cca 35 minut. Poté odklopíme a dopečeme dozlatova za občasného polití a přelití výpekem.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou.

  5. Mletou směs můžeme pro obměnu dochutit kari kořením nebo čubricou, můžeme vynechat obalení slaninou...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!