Toskánské sušenky Cantucci

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
4 vejce
1 vanilkový lusk
1,5 lžičky anýzu
1 kypřící prášek
125 g másla
100 g krupicového cukru
100 g neloupaných mandlí
citronová kůra z 1 citronu
pomerančová kůra z 1 pomeranče
Moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme do mísy a smícháme s krupicovým cukrem a kypřícím práškem.

  2. Přimícháme nastrouhanou kůru a anýz (já anýz lehce podrtím v hmoždíři).

  3. Promícháme změklé máslo, mandle, semínka vanilky a nakonec postupně zapracujeme mouku. Těsto důkladně prohněteme.

  4. A připravíme 3 válečky, které vložíme na plech vyložený pečícím papírem.

  5. Posypeme moučkovým cukrem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 25 minut.

  6. Po upečení vyndáme z trouby a necháme prochladnout alespoň 20 minut.

  7. Válečky nakrájíme šikmým řezem na asi 1,5 cm silné plátky, rozprostřeme na plech a znovu vložíme do trouby na 5 minut a vysušíme.

  8. Po vyndání z trouby sušenky pocukrujeme. Pro podávání je uvedeno víno Vin Santo na namáčení sušenek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!