Perníkový beránek

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g polohrubé mouky
180 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce (oddělit žloutky a bílky)
150 g změklého másla
100 g mletých mandlí nebo ořechů
200 ml mléka
1 kypřící prášek do perníku
1 lžička perníkového koření
1 lžička kakaa
1 lžička citronové kůry

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme změklé máslo, cukr a žloutky a ušleháme, pak za stálého šlehání přidáváme po částech mouku, prášek do perníku, mléko, citronovou kůru, perníkové koření, mleté mandle nebo ořechy, kakao. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme do vymazané formy. Silikonovou formu nemusíme vymazávat. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 45 minut. Je nutno zkusit špejlí a pokud se těsto nelepí, je beránek upečený. Hotového beránka necháme vychladnout a teprve pak ho vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!