Krkovička na smetaně se žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky z vepřové krkovičky
sůl a pepř
uzená paprika
1větší kapie
1 cibule
olej nebo sádlo
1 smetana
hladká mouka (asi 2 lžíce)
asi 500 ml vývaru
asi 300 g žampionů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle nebo oleji zpěníme cibuli. Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a opepříme a dáme na cibuli. Opečeme z obou stran a přidáme uzenou papriku, nakrájenou kapii a žampiony, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.

  2. Hotové maso vyjmeme a do omáčky nalijeme smetanu s rozmíchanou moukou, provaříme a podáváme s rýží, bramborem nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!