Špaldový jablečný koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g změklého másla
150 g cukru krupice
1 lžička skořice
3 vejce
1 lžíce medu
250 ml mléka
250 g špaldové mouky (nebo celozrnné špaldové mouky)
špetka soli
kypřící prášek

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 180°C.

  2. Jablka oloupejte, nakrájejte na měsíčky a zbavte jadřinců. Každý měsíček nakrájejte na několik plátků.

  3. Máslo utřete s cukrem a zašlehejte do něj skořici, med a vejce. Poté vmíchejte i mléko.

  4. Mouku smíchejte se solí a kypřícím práškem a postupně ji vmíchejte do tekuté části.

  5. Formu na koláč o průměru asi 30 cm vyložte pečícím papírem a nalijte do ní těsto.

  6. Na těsto vyskládejte plátky jablek a mírně je do těsta vtlačte.

  7. Pečte asi 30-40 minut, nebo dokud není koláč hotový. To můžete vyzkoušet pomocí špejle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!