Tofu pěti vůní

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 lžíce mořské soli
4,5 lžičky koření pěti vůní
3 lžíce hnědého cukru či bílého cukru
2 prolisované stroužky česneku
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
450 g tofu
rostlinný olej na smažení
2 nadrobno nakrájené pórky
rozebraná kolečka syrového pórku na ozdobu
příloha rýže (pro 4 osoby)

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme mořskou sůl, čínskou směs pěti koření, hnědý cukr, česnek a zázvor.

  2. Kusy pevného tofu nakrájím na 16 trojúhelníků.

  3. Trojúhelníky obalíme ve směsi s česneku, zázvoru a koření. Příkryjeme potravinářskou fólií a dáme na hodinu do chladničky odležet.

  4. V předehřátém woku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, vložíme do něj obalené trojúhelníky tofu a smažíme je ze všech stran zhruba 5 minut do zlatova. Potom je vyjmeme lopatkou s otvory a odložíme.

  5. Uvařenou rýži dáme na talíře a posypeme pórkem a poté přidáme i osmažené tofu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!