Tmavá omáčka s rozinkami a sušenými švestkami, uzenou krkovičkou a vídenským knedlíkem

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 kelímek povidel
1 máslo
panák domácí slivovice
2 lžíce hladké mouky
sůl
1/2 l vody
cukr dle chuti
hrst rozinek
hrst sušených švestek
špetka mleté skořice
špetka perníkového koření
Uzená krkovička
Vídeňský knedlík jako příloha

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si rozpustíme máslo, přidáme mouku a necháme zatáhnout dohromady.

  2. Lupneme tam panáka.

  3. Pak přilijeme vodu.

  4. Za stálého míchání přidáme ostatní ingredience. Mícháme až do zhoustnutí.

  5. Povaříme.

  6. Krkovičku dáme do pekáče s trochou vody a přepečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!