Tiramisu od Paula z hotelu Pierre

Recepty, Dorty

Suroviny

10 vajíčka
311 gramů cukru
255 gramů mouky
1 lžíce vanilky
6 kusů žloutku
198 gramů cukru
500 g Mascarpone
1 sáček želatiny
1 hrnek šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si kávový sirup.

  2. Ušlehat šleahačku a odložit do ledničky.

  3. Připravíme si lady fingers těsto a pomocí sáčku tvoříme lady fingers.

  4. Upečeme lady fingers v horké troubě (400°F).

  5. Uložíme lady fingers po obvodu dortové formy a připravíme si z téhož těsta 2 kulaté korpusy.

  6. Ušleháme si žloutky.

  7. Za stálého míchání pomalu přidáváme horký sirup a šleháme až do schladnutí.

  8. Připravíme si želatinu namočením ve studené vodě a necháme ji nabobnat. Dochutíme želatinu 2 lžícemi rumu a rozpustíme v mikrovlnce.

  9. Zašleháme Mascarpone cheese do žloutkové směsi a opatrně vložíme ušlehanou smetanu.

  10. Pomocí stětky namažeme každý korpus kávovým sirupem a nalejeme část mascarpone krému, opakujem až je krém a korpus spotřebován. Dáme do mrazáku až do doby použití.

  11. Před použitím vyjmeme z mrazáku a ozdobíme povrch dortu kakaem a necháme rozmrznout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!